Historie: Van WTC 't Root naar Wegdamse TC...

Vanaf 1976 is er in Hengevelde voortaan gelegenheid om een balletje te slaan. Op dat moment nog op het veld van de handbalvereniging W.H.C., waarop op dat moment een kunststoflaag is aangebracht met ook tennisbelijningen. In eerste instantie was het tennissen puur recreatief en er was van tennislessen nog geen sprake. Onder initiatief van Paul Klein Heerenbrink en Bob van Loon wordt er op 16 november 1978 een oprichtingsvergadering georganiseerd en was de WTC (Weldamse Tennis Club) 't Root een feit. De contributie in 1978 bedroeg 75 gulden voor een jaar lidmaatschap.

Van het handbalveld verhuisden 'we' naar terrein 't Root dat naast Sporthal De Marke gelegen was. Daar werden twee betonnen tennisbanen aangelegd, met de eventuele mogelijkheid van een 3e baan. De huidige kantine bestond nog niet, maar er werd al wel over gesproken, evenals het aanbrengen van kunststof op de betonnen banen. Op 13 oktober 1979 worden de eerste twee tennisbanen geopend en in gebruik genomen. Ondanks politieke weerstand, legt de WTC ’t Root in april 1982, gefinancierd uit eigen middelen, de derde tennisbaan aan. Dit omdat het ledenaantal al bijna 200 bedraagt en twee banen eigenlijk ontoereikend zijn.

In november 1980 wordt door de Algemene Ledenvergadering besloten dat er financiële reserves moeten worden opgebouwd voor de realisering van zowel baanverlichting als een kantine. WTC 't Root wordt in 1985 omgedoopt naar Wegdamse TC om mee te kunnen doen aan de KNLTB competitie.

In augustus 1985 wordt de kantine geopend en is de tennisvereniging met van kunststof voorziene betonbanen en een eigen kantine nagenoeg compleet. Het enige wat nog mist zijn de lampen die tennissen in de avonduren mogelijk maken. Ondanks de vele twijfels en weerstand is het in juni 1991 dan zover dat er subsidie wordt vrijgemaakt voor het aanleggen van de 16 meter hoge lampen.

Nu alles in orde leek waren de inzichten ook weer bijgesteld. De Wegdamse TC wil de tennisbanen voorzien van kunstgras. Medio augustus 1990 werden de matten aangelegd. 2003 is het jaar dat de kunstgrasmatten hun dienst hebben bewezen en worden er nieuwe matten aangelegd.

2003 is ook het jaar waarin de Wegdamse TC haar 25 jarig jubileum vierde, waarin aan alle leden, ter herinnering van de afgelopen jaren, een jubileumboekje kregen, vol met heugelijke feiten en terugblikken.

In 2010 is Clubhuis ´t Root geheel vernieuwd. Het clubhuis beschikt nu ook over een overdekt terras met uitzicht over de banen.